Keressen minket a Facebookon!

Látnivalók a környéken

Kecskemét városa

Kecskemét Magyarország szívében, a Duna-Tisza közti homokhátságon, Budapesttől délre, 86 kilométerre, fekszik. A város ősi magját a kereskedelmi útvonalak találkozásánál létrejött település jelentette. Történelmünk során írók, tudósok, híres utazók egyaránt rácsodálkoztak Kecskemétre: hogyan lehetséges, hogy a puszta homokon virágzó mezőváros alakult ki? E kérdésre a múlt adja meg a feleletet. Az idelátogatókat Kecskemét belvárosának szecessziós hangulata már az első pillanatban magával ragadja. A történelmi főtér, valamint az alábbiakban felsorolt műemlékeink, és fontosabb épületeink megtekintése után beigazolódik, hogy egy vonzó és szép városba invitáltuk Önt. ( Evangélikus Templom, Katona József Gimnázium, Katona József Színház, Városháza)

Múzeumok: Bozsó Gyűjtemény, Katona József Emlékház, Kecskeméti Rajzfilmstúdió

Kiállítóhelyek: Cifrapalota, Magyar Naiv Művészek Múzeuma, Szórakaténusz Játékmúzeum, Leskowszky Hangszergyűjtemény, Kecskeméti Planetárium,

Szabadidő, Szórakozás: Kecskeméti Fürdő, Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Wakeboard Pálya

Kiskőrösi termálfürdő

A termál- és strandfürdő és a vele szerves egységet képező kemping a város belterületén, zöld övezetes-parkos környezetben helyezkedik el. A strand befogadó képessége napi viszonylatban 1600 . A strand területén különböző szolgáltatások vehetők igénybe: szauna, masszázs, orvos. Területén 2 db. szabadtéri hidegvizes, 2 db. thermálvizes (felülről fedett, oldalról nyitott) medence található. A gyógyvíz kiválóan alkalmas reumás, mozgásszervi, degeneratív és nőgyógyászati megbetegedések eredményes gyógyítására. Tudományos vizsgálatok megállapításai szerint olyan vegyi összetételű, amely nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő.

Fülöpszállási Református Templom

A Fülöpszállási Református Egyházközség a Kiskunság egyik nagy református központja volt, mára jentősége nem számottevő. Az ide látogató vendégek részére a település története is bemutatásra kerül, továbbá az itt élő lakosság szokásai is bemutatásra kerülnek. Továbbá igény esetén bemutatásra kerül Fülöpszállás református sírkertje is,amely a község peremén található, misztikus hangulatú, a lakosok szerettük sírjaikhoz rendszeresen kijárnak, így az ősz folyamán olyan hangulatot ölt, amelyre messze tájról érkezők is mint egy mesebeli helyre tekintenek. A sírkerté s a templom hittörténeti szempontból egyaránt fontosak, a helyi lakosság múltját és gondolkodásmódját egyaránt bemutatják.

Cankó tanösvény
Felső-Kiskunsági szikes tavaknál található tanösvény kikapcsolódósát nyújt az egész családrészére. A területen a talajfelszín mélyedéseiben lefolyástalan szikes tavak és mocsarak alakultak ki. A tavak jellemzője, hogy nyár végére rendszerint kiszáradnak. Magas sótartalmú vizükben különleges mikro-flóra és fauna alakult ki, mely a jellegzetes sziki fészkelő közösség táplálékbázisa. A fészkelő közösség tagjai pl. a gulipán, gólyatöcs. A tavak ősszel és tavasszal a tömegesen átvonuló vízimadarak számára is kiváló pihenő-és táplálkozó helyet biztosítanak. A tanösvény Szabadszállás mellett, Fülöpszállástól 7 km.-re található, akár kerékpárral is könnyen megközelíthető.

Réce tanösvény
A Felső-Kiskunsági szikes puszta az Alföld második legnagyobb szikes pusztája. A terület mélyfekvésű, hajdani Duna ártér, ahol meszes-szódás puszta alakult ki. Szikes rétek, legelők, szikfokok, vakszikek váltogatják egymást. A puszta növényzete különleges, jórészt sótűrő és sókedvelő fajokból áll. A nagy kiterjedésű, háborítatlan területen él az ország legjelentősebb és legstabilabb túzokállománya. A szikes gyepeken az ősi magyar háziállatfajták külterjes tartása ma is jellemző. Szürkemarhák és rackajuhok legelnek szabadon a területen.

A hagyományos extenzív állattartást láthatják az ide látogatók.

Dörmögő ház, Szabadszállás

Szabadszállás határában található csőszház egykoron József Attila nagyapja Pőcze Imre tulajdona volt. Leánya, József Attila édesanyja, Pőcze Borbála Szabadszálláson született és nevelkedett. A költő gyermekkorában testvéreivel sokszor megfordult itt és szép napokat töltöttek el a nagyszülőknél.

Aranykor Wellness Termálfürdő - Ballószög

2004-ben került átadásra a ballószögi termálpark, mely azok számára nyújt kiváló regenerálódást, akik nyugodt, kellemes körülmények között szeretnének pihenni, gyógyulni. A több medencés, fürdőkomplexum mellett egészségmegőrzést szolgáló és különböző sportolási lehetőségeket nyújtó szolgáltatások is a vendégek rendelkezésére állnak. Fiziko-, balneoterápiás kezeléseket, masszázst, megújító test- és arckezeléseket lehet igénybe venni az új fürdőben.

Szauna, infrakabin, iszappakolás, szénsavfürdő, pezsgőfürdő, tangentor, elektroterápia és különböző ultrahangos kezelések közül is választhatnak a vendégek. A felszínre érő termálvíz hőfoka 38°C, mely jótékony hatást gyakorol az izületi (reumatikus) és nőgyógyászati panaszokra. A rekreációs park, a halastó, a romantikus borospince nyugalma is feltölti az idelátogatókat.

Szlovák Tájház-Kiskőrös

Fülöpszállástól 28 km távolságra.